Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο ποτών και τσιγάρων

 
 
Απροσπέλαστο «δίχτυ» για… λαθρεμπόρους έχουν απλώσει οι αστυνομικοί στον Προμαχώνα Σερρών, όπου σχεδόν καθημερινά σταματούν προσπάθειες για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων οινοπνευματωδών ποτών από την Βουλγαρία στο ελληνικό έδαφος.
 
Ένας ακόμη Βούλγαρος «εισαγωγέας» από άνδρες της ΟΠΚΕ, ενώ μετέφερε επιμελώς κρυμμένες κάτω από συσκευασίες τροφίμων μέσα στο Ι.Χ. φορτηγάκι του 114 φιάλες μπύρας, 15 φιάλες βότκα και τρεις φιάλες ουίσκι, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Πρόκειται για έναν 43χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ το όχημα κατασχέθηκε όπως και οι φιάλες που εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών.
 
*** Δυο απόπειρες διακίνησης φορτίων με λαθραία τσιγάρα σταμάτησαν μέσα σε λίγες ώρες οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας. Στην πρώτη περίπτωση, ανακάλυψαν τις κρύπτες που είχε φτιάξει στις πόρτες και τον αποθηκευτικό χώρο του Ι.Χ. αυτοκινήτου του ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέσα στις οποίες είχε κρύψει 1.560 πακέτα λαθραία τσιγάρα για να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Μαζί του συνελήφθησαν ο 28χρονος συνοδηγός του και ένας ακόμη αλλοδαπός επιβάτης.
 
Λίγο νωρίτερα, είχε συλληφθεί ένας 52χρονος αλλοδαπός που είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου 240 πακέτα τσιγάρα για να τα μεταφέρει λαθραία στην Ιταλία. Και στις δυο περιπτώσεις, τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου