Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Επιστρέφουν οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία λόγω κρίσης

 
 
Ο τοπικός ομογενής υπουργός της Νόρδερν Τέριτορι, Κώστας Βατσκαλής, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να χορηγήσει "ειδική άδεια εργασίας" σε Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κ. Βατσκαλής σημείωσε πως στην Νόρδερν Τέριτορι, όπου σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και "είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες να καλύψουν το κενό".

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC "το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει" αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.

Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους 12 μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Ντάργουϊν, Βασίλης Ανοιχτομάτης, δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες καταφθάνουν στην πόλη του περίπου δέκα Έλληνες από την Ελλάδα κάθε εβδομάδα.

"Κυρίως είναι οικογένειες αλλά υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον" λέει ο κ. Ανοιχτομάτης και προσθέτει:"Καθημερινά λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα απελπισμένων από την Ελλάδα που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία".

Ο Δρόσος Ταυλάριος, 27 ετών, που μετανάστευσε πρόσφατα στο Ντάργουϊν από την Κάλυμνο, όπου ήταν άνεργος, λέει ότι είναι "ένας από τους τυχερούς".

"Βρήκα εργασία, περνάω καλά και είναι πολύ ωραία στο Ντάργουϊν" λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου