Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια οι Έλληνες μάνατζερ

 


Μήνυμα εθνικής συστράτευσης της Κοινωνίας και όλων των Ελλήνων που έχουν να επιδείξουν έργο στον τομέα τους, στέλνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών.

Ο ΣΕΟΔΙ  εκτιμώντας την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι της ελληνικής επιχείρησης, την οποία υπηρετεί απεφάσισε, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, όπως τα στελέχη του, που αποτελούνται από Οικονομικούς Διευθυντές των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας μας, να τεθούν στην διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να παράσχουν στην κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τις υπηρεσίες τους άνευ αμοιβής.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, αποτελείται από άτομα υψηλού επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδου, αφού λειτουργούν ως managers πρώτης γραμμής στην διοίκηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, με την γνώση και την εμπειρία τους σε θέματα της οικονομίας και της αγοράς, θα είναι σε θέση να συμβάλλουν ουσιαστικά στο βαρύ έργο των Υπουργείων που επιτελείται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της τρέχουσας συγκυρίας, αφού άλλωστε είναι αυτοί που μάχονται στην αγορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας και εφαρμόζουν στην πράξη τις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης.

Οι τομείς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, είναι τα θέματα φορολογίας, θέματα οικονομικής ανάπτυξης (αναπτυξιακοί νόμοι), ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, θέματα φορολογικών ελέγχων, η μείωση της γραφειοκρατίας, που είναι πολύ σοβαρό θέμα, η αθέμιτη συναλλαγή (διαφθορά), κλπ.

Η απόφαση αυτή του ΣΕΟΔΙ, εντάσσεται στο πνεύμα του εθνικού συναγερμού που πρέπει να σημάνει, ώστε οι Έλληνες πολίτες, κατά το μέτρον του δυνατού πρέπει να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της σοβαρής κρίσης που σοβεί στην χώρα μας.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ο Σύνδεσμος, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την ελληνική επιχείρηση, έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα του www.seodi.gr την υπηρεσία «help», όπου οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις που σχετίζονται με την λειτουργία της επιχείρησής τους και ομάδα έμπειρων οικονομολόγων του Συνδέσμου παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές δωρεάν.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών  (Σ.Ε.Ο.Δι.) έχει σαν στόχους:

1. Την ανάπτυξη-αναβάθμιση του Οικονομικού Management στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης Συνεδρίων, Σεμιναρίων, Συναντήσεων και Ημερίδων. Με τη δημοσίευση άρθρων-εργασιών, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και την οργάνωση Βιβλιοθήκης με εργασίες και μελέτες. Την έκδοση Περιοδικού.

2. Την ανάπτυξη και αναβάθμιση της συνεργασίας και επικοινωνίας με τους εργοδοτικούς-επιχειρηματικούς φορείς, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της συμβολής της Οικονομικής Διοίκησης στους στόχους της Ελληνικής επιχείρησης.

3. Την Γνωμοδότηση-Εισήγηση σε επιστημονικά, αναπτυξιακά, νομοθετικά, φορολογικά θέματα σε Κρατικούς, Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς με τη σύσταση επιτροπών μελέτης και έρευνας, πάντοτε στα πλαίσια μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους άνω φορείς.

Την συνεργασία-Επικοινωνία σε θέματα επαγγελματικά-επιστημονικά με Επιχειρηματικούς φορείς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα καθώς και με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

4. Την Ανάπτυξη της επαγγελματικής συνεργασίας μεταξύ των μελών του, την καλλιέργεια του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης καθώς και την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του οικονομικού Management στη χώρα μας.


Ο Σύνδεσμος έχει επιδείξει σημαντικό έργο, όπως την διοργάνωση σεμιναρίων, την παρέμβαση στην διοίκηση επί διαφόρων νομοθετημάτων, την συνεργασία με το ΕΒΕΑ, την διοργάνωση πρόσφατα Συνεδρίου όπου παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης (ο υπουργός Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Οικονομικών κλπ.). 

Ο Σύνδεσμος επίσης ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα επιχειρήσεων και φορέων που αναζητούν κάλυψη θέσεων Οικονομικών Διευθυντών, αλλά και την κάλυψη θέσεων των οικονομικών τμημάτω ν τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου