Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Ευρώπη, αέρας… έρχεται ο Αστέρας»

«Ευρώπη, αέρας… έρχεται ο Αστέρας»
Την πρώτη τους προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν είχαν στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους για μια χρονιά που θα τα έχει όλα. Το κυριότερο είναι πως η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και το Europa League.

Στην πόλη της Τρίπολης επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού, ενώ πολύς κόσμος πήγε στο γήπεδο προκειμένου να αποθεώσει τους ποδοσφαιριστές και τον Καρδιτσιώτη τεχνικό. Νέα πρόσωπα δεν υπήρξαν καθώς δεν έχει γίνει ακόμα κάποια μεταγραφή, ενώ μετά από αρκετά χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, δεν ήταν ο Ροτζέριο Μάρτινς.

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν θα συνεχίσει στον Αστέρα και έτσι δεν βρισκόταν στην προπόνηση. Εκτός Ελλάδας βρίσκονται και οι δύο ιδιοκτήτες, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

Αντίθετα εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μποροβήλος. Ο «ισχυρός» άνδρας έκανε δηλώσεις, όπως και ο Σάκης Τσιώλης και ο Λεάντρο Αλβάρες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Αστέρας με την αθλητική ενηλικίωση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είχε την ευτυχία να συμμετέχει σε ευρωπαικό πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι το όραμα των κ.κ. Μπάκου, Καυμενάκη, που αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα είναι αυτή η ομάδα, σε σωστό χρόνο να ενηλικιώνεται και να συμμετέχει σε ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Στην αρχή ο στόχος μας ήταν να πιστοποιήσει την παρουσία της στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, τώρα ο στόχος μας είναι να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Να είναι στο γκρουπ των ομάδων μεγάλης δυναμικότητας. Αυτό θα φανεί στο τέλος, όταν θα γίνει το αθλητικό ταμείο.

Όμως αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να δικαιώσουμε την ομάδα που συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κύπελλο και να πάμε όσο μακρύτερα γίνεται.

Ένα από τα βασικά είναι οι μεταγραφές, αλλά από κει και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και το αποτέλεσμα συνολικό. Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει από τους πρωτεργάτες αυτού του οικοδομήματος, τους κ.κ. Μπάκο, Καυμενάκη, συνεχίζεται με τον προπονητή και τους παίκτες. Οι παίκτες έδωσαν πέρσι πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό μαζί με τον προπονητή και παρουσίασαν στο τέλος μία ομάδα που δύσκολα έχανε και έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρας διεκδίκησε επίσης την είσοδο του στον τελικό του κυπέλλου, χωρίς να χάσει παιχνίδι και στα σημεία ήταν άτυχος. Ελπίζω αυτές τις χάρες να μας τις χρωστάει η τύχη και θα μας τις δώσει στο μέλλον.

Για μεταγραφικά ονόματα δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή. Θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις, για να έρθει ότι καλύτερο στον Αστέρα. Στον αγωνιστικό χώρο δεν παίζουν τα βιογραφικά, αλλά η αξία κάθε ποδοσφαιριστή και πώς μπαίνει στην ομάδα. Ελπίζω να φανούμε τυχεροί και οι παίκτες που θα έρθουν, να προσαρμοστούν γρήγορα και να δούμε ένα ισχυρό σύνολο από τις πρώτες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.

Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ο προγραμματισμός και από την παραπάνω Δευτέρα θα τεθούν στη διάθεση του κοινού. Ο Αστέρας έχει σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και θα έχει ελκυστικά πακέτα για όλους. Να καλέσω τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει σταθεί και βέβαια θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ομάδα και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά».

Ο προπονητής της ομάδας του Αστέρα, Σάκης Τσιώλης, έκανε δηλώσεις μετά τον αγιασμό: «Η σημερινή μέρα είναι η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όσο μπορούμε ηρεμία, τόσο στην πόλη μας, όσο και στην ομάδα μας. Ο Αστέρας είχε πετυχημένη περσινή περίοδο, έκανε εντυπωσιακά αποτελέσματα και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Ότι ξεκινήσαμε νωρίς σημαίνει ότι πάμε για κάτι σπουδαίο, που έχει να κάνει με τη συμμετοχή μας στο ευρωπαικό κύπελλο. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε την καλή απόδοση, να συνεχίσει τον καλό χαρακτήρα που έδειξε πέρσι και γιατί όχι, να κάνουμε κάτι καλύτερο στη χρονιά που έρχεται.

Έχουμε μία υγιέστατη ομάδα, αυτό είναι γνωστό, όλοι ζητάνε να έρθουν σε αυτή την ομάδα. Κρατήσαμε το βασικό κορμό, πιστεύω, ενώ θα υπάρξει και η ενίσχυση τις επόμενες ημέρες που θα μας κάνει καλύτερους την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα θα γίνουν τέσσερις καλές μεταγραφές, σε καίριες θέσεις για την ομάδα μας, όπως είναι ο τερματοφύλακας, ο κεντρικός στόπερ, ο σέντερ φορ και κυρίως κινούμαστε για έναν ακραίο αριστεροπόδαρο χαφ. Αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές θα προορίζονται για βασικοί στην ομάδα μας, για να μπορέσουμε να έχουμε πιο ρεαλιστικό τρόπο παιχνιδιού.

Θα έχουμε ακόμα 4-5 μεταγραφές που θα ενισχύσουν την ομάδα και θα δυναμώσουν το ρόστερ. Οι 3-4 παίκτες θα έρθουν μέχρι την επόμενη Δευτέρα να είναι εδώ και μέχρι να φύγουμε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δίνουμε όμως και μεγάλη σημασία στην ομάδα των νέων, αφού ανεβάσαμε αρκετά παιδιά να συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Κατά τη διάρκειά της θα μας δείξουν τις δυνατότητές τους για να μείνουν στην πρώτη ομάδα όσοι μπορούν.
Δεν είναι γνωστές οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά υπάρχει και η Σκανδιναβία που παίζει αυτή την περίοδο πρωτάθλημα και οι ομάδες αυτές έχουν μεγαλύτερη συνοχή στο παιχνίδι τους. Οι δυναμικότητες των ομάδων είναι τέτοιες που μπορούμε να ευελπιστούμε, αφού και εμείς δεν έχουμε σταματήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και θα μπούμε γρήγορα στο ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Δεν υπάρχουν ομάδες αυτή την περίοδο για φιλικά παιχνίδια, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Ομόνοια Κύπρου μήπως κάνουμε κανά-δύο φιλικά πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα. Στην Ιταλία που είχαμε κοιτάξει για αθλητικό κέντρο, αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ομάδες για φιλικά παιχνίδια. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την παρουσία που είχε, ειδικά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να γεμίσει το γήπεδο.

Ο κόσμος ήθελε το έναυσμα, ήθελε να δει καλό ποδόσφαιρο, εμείς το δώσαμε και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και φέτος. Θα έρθουν στο γήπεδο, θα χαρούν την ομάδα τους και θα ενισχύσουν ένα σημαντικό πολιτιστικό κομμάτι, όπως είναι ο Αστέρας. Πιστεύω ότι το δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες της ομάδας, που φτιάξανε την ομάδα για να ευχαριστήσουν τον κόσμο της περιοχής».

Ο Λέαντρο Αλβάρεζ από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Πιστεύω πώς θα πάνε όλα καλά για την ομάδα και στους παίκτες που έχουμε. Είναι καλό για την ομάδα και την καριέρα μας να παίζουμε Ευρώπη και θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε, για να φτάσει η ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται.

Είμαι δύο χρόνια σε ομάδες Σούπερ Λιγκ και τις δύο χρονιές παίζω στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ για προπονητή και την ομάδα, να βοηθήσω όσο μπορώ και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, αφού έχουμε κατά 70% τους παίκτες που είχαμε και πέρσι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα, αφού θα δεθούμε πιο γρήγορα.

Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα, αλλά με την καλή δουλειά που θα κάνουμε μαζί με τον προπονητή, πιστεύω πώς θα πάνε καλά τα πράγματα. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνει ο Αστέρας, στο τέλος του μήνα θα μάθουμε με ποιον θα παίξουμε, αλλά το σημαντικότερο είναι τι ποδόσφαιρο θα παίξουμε εμείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου