Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το μαιευτήριο δεν της έδινε το παιδί της επειδή δεν είχε να πληρώσει!

 
 
Την ώρα που τα καταστροφολογικά σενάρια για τη χώρα μας συνεχίζονται ένα ρεπορτάζ του BBC έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και να δείξει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η κατάσταση στη χώρα μας έχει ξεφύγει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC ελληνική μαιευτική κλινική απείλησε μητέρα ότι δεν θα της έδινε το νεογέννητο μωρό της αν δεν πλήρωνε τα έξοδα της γέννας. Η «Αννα» (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) πριν λίγες μέρες πήγε στο νοσοκομείο όπου γέννησε με καισαρική. Το κόστος της επέμβασης ήταν 1200 ευρώ. Όταν η μητέρα είπε ότι αδυνατεί να πληρώσει το ποσό τότε οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου την «απείλησαν» ότι δεν θα της έδιναν το μωρό μέχρι να βρει όλο το ποσό.

«Η μητέρα όπως και χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είτε είναι άνεργοι, είτε εργάζονται ανασφάλιστοι. Η ελληνική πολιτεία παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη μόνο σε όσους έχουν ασφάλεια», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Η «Αννα» τελικά κατάφερε να πάρει το μωρό της χάρη στην επέμβαση μιας γιατρού η οποία τηλεφώνησε στο διοικητή του νοσοκομείου και τον έπεισε να δώσει το παιδί. Πάντως η γιατρός είπε πως δεν φταίνε τα νοσοκομεία για αυτή την κατάσταση αλλά η πολιτεία η οποία δεν έχει μεριμνήσει για τους εκατομμύρια ανθρώπους που είναι άνεργοι και συνεπώς ανασφάλιστοι.

Η «Αννα» ζει σε ένα χαμόσπιτο στη Λούτσα, τα έσοδά της είναι πενιχρά και δεσμεύτηκε στο νοσοκομείο ότι θα πληρώσει τα χρήματα της γέννας με δόσεις!

Τέλος σύμφωνα με πολλούς γιατρούς η Αννα δεν είναι η πρώτη μητέρα που έχει έρθει αντιμέτωπη με την απειλή να μην πάρει το παιδί της μόλις γεννηθεί.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του BBC
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18073793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου