Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πέντε νεκρούς άφησε πίσω του ένοπλος στο Σιάτλ

Foto ABC News Ο δράστης Ίαν Σταβίτσκι 
Foto ABC News Ο δράστης Ίαν Σταβίτσκι


Πέντε νεκρούς άφησε πίσω του ένοπλος στο Σιάτλ, ο οποίος μόλις τον εντόπισε η αστυνομία, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, για να υποκύψει λίγο αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Όλα άρχισαν στις 11:00 τοπική ώρα, όταν ένας ένοπλος περίπου 40 ετών εισήλθε σε καφετέρια κοντά στο πανεπιστήμιο του Σιάτλ και άρχισε να πυροβολεί με πιστόλι τους θαμώνες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα. Σοβαρά τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί περιγράφουν τον δράστη ως «λευκό, πολύ αδύνατο με καστανά σγουρά μαλλιά». Σύμφωνα με τους Seattle Times ο δράστης ονομάζεται Ίαν Σταβίτσκι.

Λίγο μετά το πρώτο επεισόδιο, η αστυνομία κλήθηκε σε χώρο στάθμευσης κοντά στο δημαρχείο της πόλης, όπου άγνωστος είχε σκοτώσει μια γυναίκα για να της κλέψει το αυτοκίνητο με το οποίο στη συνέχεια διέφυγε.

Αργά το απόγευμα, η αστυνομία εντόπισε στο δυτικό Σιάτλ κάποιον που έμοιαζε με τον δράστη των επιθέσεων. Οταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το δράστη των δύο φονικών επιθέσεων, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρά του.

Ο πατέρας του δράστη Walt Stawicki μίλησε για το χαρακτήρα του γιου του, αναφέροντας στο ABC News ότι γενικά ήταν μελαγχολικό παδί, ωστόσο τον έβλεπες και χαρούμενο μερικές φορές. Γενικά όμως ήταν ένας άνθρωπος «δυσαρεστημένος» από τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου