Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αρχίζουν! Θα τελειώσουν;

Αρχίζουν! Θα τελειώσουν;

Με την ευχή να αρχίσουν ομαλά και να τελειώσουν χωρίς παρατράγουδα αρχίζουν σήμερα οι τελικοί της Α1. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:00, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το www.sport-fm.gr) στον πρώτο αγώνα της σειράς, με στόχο το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρωτοφανή-ακόμη και για ματς «αιωνίων»-τα μέτρα ασφαλείας. Χωρίς Λο, αλλά με πάθος για το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι», αποφασισμένοι για επανάληψη της ιστορίας οι «πράσινοι».


«Αστακός» το ΣΕΦ
Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν προβλεφθεί για το αποψινό, αλλά και για όσα παιχνίδια ακολουθήσουν (επόμενο την Πέμπτη στις 19:00 στο ΟΑΚΑ) είναι «δρακόντεια» και μόνο για το σημερινό παιχνίδι έχουν επιστρατευτεί περίπου 1.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της αστυνομίας, οι έλεγχοι στους φιλάθλους και στους χώρους του γηπέδου θα είναι πολύ αυστηροί, ενώ μετά το συμβάν της επίθεσης με πέτρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού καθ’ οδόν για το φαληρικό κλειστό την Πέμπτη, έχει σχεδιαστεί στρατιωτική επιχείρηση για την ομαλή μετάβαση των φιλοξενουμένων στο γήπεδο. Μάλιστα η διαδρομή που θα ακολουθήσει το «τριφύλλι» για να φτάσει στο ΣΕΦ κρατείται μυστική, προς αποφυγή δυσκολιών.
Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, έχει διαμηνύσει σε όλες τις πλευρές πως εφόσον συμβεί κάποιο παρατράγουδο, απόψε ή σε κάποιο από τα επόμενα ματς, θα διατάξει τη διακοπή του αγώνα και πιθανότατα τη ματαίωση όλων των τελικών.
Πιο «φρέσκος», αλλά χωρίς Λο
Η μετάθεση του πρώτου τελικού κατά τέσσερις ημέρες έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να ξεκουραστούν από την υπερπροσπάθεια της Κωνσταντινούπολης και να… ξεμεθύσουν από το νέκταρ του θριάμβου, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για την αποθεραπεία του Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί εδώ και δέκα μέρες (από τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα) και εκτός σοβαρού απροόπτου θα είναι εκτός δωδεκάδας, με επικρατέστερο να πάρει τη θέση του τον Μιχάλη Πελεκάνο. Ο Λο έχει αρκετές πιθανότητες να παίξει από τον δεύτερο τελικό και μετά, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να παρθεί το ρίσκο πιθανής υποτροπής.
Η διοίκηση της ΚΑΕ είναι στο πλευρό της ομάδας, αλλά παράλληλα δίνει αγώνα για να καταστήσει σαφές στον κόσμο πως θα πρέπει να έχει κόσμια συμπεριφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας και δεν θέλουν να το χάσουν λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα. Για το λόγο αυτό, από χθες με ανακοινώσεις αλλά και δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ, Χρήστου Σταυρόπουλου, γίνεται ξεκάθαρο πως είναι απαραίτητη η κόσμια συμπεριφορά στο ΣΕΦ.
Πάνοπλος για το… repeat
Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να παραδώσει το ευρωπαϊκό του στέμμα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν θέλει επ ουδενί να κάνει το ίδιο και με το θρόνο του στην Ελλάδα. Οι «πράσινοι» είναι πεισμωμένοι μετά την εξέλιξη που είχε το Final 4 και θέλουν να διατηρήσουν τα πρωτεία στην Ελλάδα για 14η φορά στα τελευταία 15 χρόνια φτάνοντας στο 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς καλείται να αντιπαρέλθει το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων» και γνωρίζει καλά πως η μεγάλη της ευκαιρία είναι το αποψινό παιχνίδι. Όχι ότι αν χάσει απόψε θα… χαθεί, αλλά στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που πήρε το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας (2009 και 2011), είχε πάρει το πρώτο ματς των τελικών στο ΣΕΦ.Ο «Ζοτς» δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερες ανάσες και να αρχίσουν την προετοιμασία τους για τους τελικούς νωρίτερα από τους αντιπάλους τους. Χθες στην προπόνηση το «παρών» έδωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξή του στην ομάδα.
* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Φούφης και Αφεντουλίδης.

πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου