Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τραγωδία στην Ιταλία. Μια μαθήτρια νεκρή από βομβιστική επίθεση

Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Δυο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι.
"Η σημερινή έκρηξη έξω από το τεχνικό λύκειο Μορβίλλο Φαλκόνε του Μρίντιζι, προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα. Η φίλη της Βερόνικα, που σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες ήταν επίσης νεκρή, στην πραγματικότητα έχει τραυματισθεί και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη", μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
Μια άλλη μαθήτρια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια από την σικελική μαφία.
Την μαφία "δείχνουν" οι πρώτες έρευνες ως αυτουργό της έκρηξης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της ιταλικής δικαιοσύνης, η έκρηξη στο σχολείο Μορβίλλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι, προκλήθηκε από δυο φιάλες υγραερίου που είχαν τοποθετηθεί πίσω από μεγάλη  διαφημιστική πινακίδα.
"Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση", δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης.  Ο δήμαρχος του Μπίντιζι, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι "είναι  ένα χτύπημα  του οργανωμένου  εγκλήματος,  μια επίθεση χωρίς προηγούμενο".
Έξω από το σχολείο, υπάρχουν ακόμη τετράδια και σακίδια των φοιτητών, γεμάτα αίμα.
Τα ιταλικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι"δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι στις 23 Μαΐου, σε λίγες ημέρες, δηλαδή, θα είναι η επέτειος από τα είκοσι χρόνια της δολοφονίας του εισαγγελέα Τζοβάννι Φαλκόνε, της γυναίκας του, Φραντσέσκα Μορβίλλο και των σωματοφυλάκων του, που είχε "υπογράψει"  η  Κόζα Νόστρα, στο Καπάτσι της Σικελίας".
Πρόκειται για εισαγγελέα - σύμβολο, σημείο αναφοράς για όσους μάχονται την μαφία. Παράλληλα, όμως, εκτιμάται ότι με την σημερινή επίθεσή της, η μαφία της Απουλίας, θέλει να στείλει και ένα μήνυμα στους εμπόρους που αντιστέκονται και δεν θέλουν να καταβάλλουν το ειδικό «χαράτσι», για την δήθεν προστασία των επιχειρήσεών τους από το μαφιόζικο παρακράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου