Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Γιώργος Βαζάκας στο Assos-News!


Γιώργος Βαζακας…Για πολλούς ένας καλός προπονητής για μικρομεσαίες ομάδες για άλλους και πιο συγκεκριμένα για αυτούς που τον ξέρουν ή έστω ξέρουν την δουλειά που έχει κάνει στις ομάδες που έχει περάσει,άλλος ένας Έλληνας προπονητής που έχει αδικηθεί από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα Ελληνικό ποδόσφαιρο που προτιμά να εντυπωσιάζει φέρνοντας ξένους προπονητές παρά εμπιστεύοντας του προπονητές της χώρας του.Ο Γιώργος Βαζάκας μιλάει στο assos-news και στον Παναγιώτη για την σεζόν που πέρασε,για αυτήν που θα έρθει,για τις πιο όμορφες και τις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας του και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Βαζάκας στο assos-news:


Αρχικά φέτος σας είδαμε να αναλαμβάνεται τα ηνία του Ελπιδοφόρου..Ποίος ήταν ο λόγος που σας έκανε να συνεργαστείτε με την ομάδα των βορείων προαστίων που είναι στη Δ' κατηγορία ενώ σίγουρα θα μπορούσατε να είχατε αναλάβει μια πιο μεγάλη ομάδα.?

 Είχα προτάσεις από ομάδες των μεγάλων κατηγοριών,είδα το μεγάλο πρόβλημα που αναδυόταν στο ποδόσφαιρο και προτίμησα να πάω σε μια μικρή ομάδα αλλά υγιεί γιατί πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο παντού με μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας στα χαμηλά,πρώτη φορά δούλεψα σε τέτοια κατηγορία και το μετάνιωσα γιατί εδώ δεν φαίνεται η δουλειά σου και γίνονται άλλα πράγματα, είχα όμως ένα πολύ μεγάλο όφελος,γνώρισα τον πιο τίμιο ή μάλλον έναν από τους πιο τίμιους παράγοντες,τον Γαντζούλα,σπουδαίος άνθρωπος!

    Είδαμε έναν Ελπιδοφόρο όμως που παρόλο που δεν τον ήξερε κανείς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τερμάτισε στην 2η θέση και σίγουρα πιστεύω ότι αυτό μπορεί να θεωρείτε επιτυχία και εσείς έχετε την μεγάλη ευθύνη γι'αυτήν την επιτυχία.Τις τελευταίες μέρες είδαμε όμως ότι τελικά θα συγχωνευθούν ο Ελπιδοφόρος και η Κηφισιά ποια είναι η άποψη σας γι' αυτό και θα συνεχιστεί η συνεργασία σας με την ομάδα?


 Κατά γενική ομολογία ήμασταν η καλύτερη ομάδα,παίξαμε το πιο καλό ποδόσφαιρο και όπως πήγαιναν τα πράγματα έδειχναν ότι θα βγούμε πρώτοι,έγιναν απίθανα πράγματα όμως στον δεύτερο γύρο,εμείς είχαμε την ίδια παρουσία σταθερά,ο Φωστήρας έκανε αυτό που δεν έκανε ούτε η Μπάρτσα το 14 στα 14,αυτό τα λέει όλα,όσο αφορά την ένωση της Κηφισιάς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή,αποκτάει αμέσως άλλη δυναμική,το θέμα για την Κηφισιά είναι ο Γαντζούλας,αυτός βάζει τα λεφτά αυτός θα βάλει και τον στόχο,εγώ μιλάω με ομάδα μεγάλης κατηγορίας αυτή την στιγμή θα επιστρέψω στις επαγγελματικές κατηγορίες γιατί πιστεύω εκεί με θέλει το ποδόσφαιρο.


   Δηλαδή η Κηφισιά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο του χρόνου πιστεύεται όπως και φέτος..?Μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία για την ομάδα με την οποία μιλάτε ..?Έχετε στα υπόψιν σας κάποιον ποδοσφαιριστή του Ελπιδοφόρου που θα σας βοηθούσε σε όποια ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας και αν πηγαίνατε..?

 Οι όμιλοι είναι 6 του χρόνου που σημαίνει αυτόματα πρωταθλητισμό γιατί την επόμενη χρονιά θα γίνουν 4 όμιλοι,πολύ δύσκολο πρωτάθλημα,όσο αφορά εμένα μου αρέσει ο πρωταθλητισμός άρα η ομάδα που με ενδιαφέρει θα πάει για πρωτάθλημα,ο Ελπιδοφόρος έχει πολύ καλούς και ταλαντούχους παίκτες και αρκετοί είναι αυτοί που μπορούν να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να μην μιλήσω για κάποιον και αδικήσω κάποιους άλλους


 
    Ποιας κατηγορίας ομάδα είναι..?Θα ήθελα επίσης να μου πείτε ποια θεωρείται την καλύτερη στιγμή της καριέρας ως προπονητής και ποια την χειρότερη..?Και αν έχετε φτάσει πότε στο σημείο να πείτε τα παρατάω εδώ..?

 Είναι β'.Η πιο καλή στιγμή ήταν τα παιχνίδια με τον πανιώνιο στην Ευρώπη με Sporting Lisavonas και Soso,αξέχαστα παιχνίδια και η χειρότερη στιγμή όταν με τον ιονικό χάσαμε από τον αγροτικό αστέρα σε ένα παιχνίδι που σήμερα θα έμπαιναν φυλακή αρκετοί και έτσι χάσαμε την άνοδο και βγήκε ο Πανθρακικός..Πολλές φορές τρελάθηκα αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω πάντα λέω αύριο είναι άλλη ημέρα και μάλιστα θα είναι καλύτερη δόξα τον Θεό.


  Πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχαν πολλά πράγματα που βρομάγαν..Σήμερα όμως ένα χρόνο μετά από όλα τα σκάνδαλα που έγιναν με τον υποβιβασμό Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου πως τα βλέπετε τα πράγματα άλλαξε κάτι..?


Μόνο ο φόβος της φυλακής,αλλά βλέπω πάλι ομάδες να ευνοούνται και άλλες να αδικούνται, μιλάω για αδικία με πρόθεση.Το σίγουρο είναι ότι την πλήρωσαν μόνο 2 ομάδες λες και έπαιζαν μόνο αυτές οι 2,δεν έγινε κάθαρση,απλός την πλήρωσαν αυτοί που δεν τους ήθελε το σύστημα ή μάλλον ενόχλησαν το σύστημα.!

        Αν σας δυνόταν η ευκαιρία τώρα να εγκαταλείψετε την Ελλάδα και να προπονήσετε μια ομάδα του εξωτερικού ίσως και μικρότερου επιπέδου θα το κάνατε.?Και γενικά τι περιμένετε,τι ονειρεύεστε από την καριέρα σας ακόμα..?

 Το έψαξα να φύγω αυτή είναι η αλήθεια,δεν μου βγήκε και τώρα ψάχνω,αν βρω κάτι έξω θα φύγω,ίσως αυτό είναι το όνειρο μου να δουλέψω εκτός Ελλάδας εκεί πιστεύω ότι θα δικαιωθώ προπονητικά.

    Σίγουρα θα δικαιώθητε γιατί θα φανεί η δουλειά σας που έχετε κάνει και όλα αυτά τα χρόνια και δεν την εκτιμάνε πολλοί εδώ..Η καθημερινή ζωή σας πως είναι δηλαδή ξυπνάτε το πρωί και τι γίνεται από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι η βασική σας ασχολία? Θα πιείτε τον καφέ σας και θα διαβάσετε κ τα αθλητικά σας.?Και παρεμπιπτόντως ποιανής ομάδας είστε οπαδός..?ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζατε από μικρός..?

 Έπαιξα 10 χρόνια στον Απόλλων Καλαμαριάς,αυτή η ομάδα με σημάδεψε,όσο αφορά την ζωή μου ζω και αναπνέω με το ποδόσφαιρο,διαβάζω πολύ και θέλω να προλαβαίνω τις εξελίξεις,αναλύω και ψάχνω το ποδόσφαιρο,θέλω να είμαι μπροστά από τις εξελίξεις για να με σέβονται με τις γνώσεις οι ποδοσφαιριστές μου,αυτό και η οικογένεια μου είναι η ζωή μου.


   Τον Απόλλωνα πως τον βλέπεται θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια κάποια στιγμή..?Έχει τις δυνατότητες..?

 Ναι, είναι μεγάλη ομάδα και αυτή τη φορά έχει και πολύ καλή διοίκηση,έχει όλα τα φόντα να γυρίσει στην μεγάλη κατηγορία,είμαι σίγουρος ότι ήρθε η ώρα.!


 
    Να μην σας κουράζω άλλο να σας αφήσω να ξεκουραστείτε και όλας σας ευχαριστώ πολύ που δεχτήκατε να μας απαντήσετε στις ερωτήσεις μας, το εκτιμάμε πολύ αυτό..!Καλή συνέχεια στην καριέρα σας και να έχετε ότι επιτυχία επιθυμείτε...!!Και ελπίζω να ξαναμιλήσουμε σύντομα όταν θα έχετε κλείσει σε κάποια ομάδα..!
  
Έτσι μας αποχαιρέτησε με την σειρά του και ο κ. Βαζάκας..Τον ευχαριστούμαι πολύ για τον χρόνο του που ελάχιστοι θα αφιέρωναν για μια συνέντευξη για ένα μπλογκ και του ευχόμαστε όλη η ομάδα του assos-news καλή συνέχεια στην καριέρα του και τη ζωή του..!



2 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βαζάκα και πάλι για τον χρονο του..!!Συντομα θα βελτιωθούμε κ αλλο και θα προσφέρουμε στους αναγνώστες μας ακομα περισσότερα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή