Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»



 

«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.
Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.

Δημήτριος Κουσιουρής
Συνήγορος της Οικογένειας της Μυρτούς»

Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια της 15χρονης κοπέλας, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», σε κατάσταση σταθερά ελεγχόμενη, μετά την επίθεση που δέχτηκε στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου, απευθύνει ευχαριστίες προς όλους όσους συνέδραμαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, ο 21χρονος Πακιστανός, που ομολόγησε την πράξη του, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα της Σύρου, όπου μεταφέρθηκε από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά τη μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά, όπως είπε, σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει με απίστευτη μανία στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς,.. Μια εκδοχή που, τόσο από τα ευρήματα της Αστυνομίας όσο και από τις εκτιμήσεις τους, δεν φαίνεται να ισχύει… Γι' αυτό και ο δράστης -λένε οι πληροφορίες- τελικά άλλαξε στάση και δέχθηκε ότι κακοποίησε τη μαθήτρια…

Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από την παρατηρητικότητα της μητέρας της 15χρονης Μυρτώς, που, λίγες ώρες πριν την επίθεση, είδε το συγκεκριμένο νεαρό αλλοδαπό με λευκό παντελόνι και φλοράλ πουκάμισο να περνάει δυο φορές από μπροστά τους και να κοιτάζει παράξενα.

Στο λιμάνι της Σύρου ο δράστης έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών από αγανακτισμένους πολίτες, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου