Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Financial Times της Γερμανίας: "Αντισταθείτε στον δημαγωγό"!

 


Πρωτότυπο πρωτοσέλιδο  των FT Deutschland στα ελληνικά καλεί τους Έλληνες να αντισταθούν στον δημαγωγό Τσίπρα και τονίζει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η γερμανική εφημερίδα μέχρι τώρα έχει κάνει ανάλογες παρεμβάσεις στις γερμανικές εκλογές, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για εκλογές άλλης χώρας. Οι FT το αιτιολογούν καθώς υπάρχει «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

Το άρθρο έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και κεντρική φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο: "Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες" και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Οι FT τονίζουν ότι μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά» αναφέρει το άρθρο, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου