Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τα παράξενα των εκλογών



Η εκλογική διαδικασία σημαδεύτηκε από ουκ ολίγα ευτράπελα. Διαπληκτισμοί στην Θεσσαλονίκη, πυροβολισμοί στο Λαγανά της Ζακύνθου, κάψιμο της κάλπης στα Εξάρχεια.

Υπήρξαν όμως και παράδοξα που αναδείχθηκαν μέσα από την τελική καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το "Παναθηναϊκό Κίνημα" έλαβε 12.439 ψήφους (0,20%) από μόλις 31 τον Μάιο.
Ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν στην Β’ Αθηνών, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν στον Έβρο, με 0,51%.
Επιπλέον, σε Κυκλάδες, Λασίθι, Ξάνθη και Τρίκαλα καταλάμβανε την 11η θέση, που είναι και η μεγαλύτερη. Να σημειωθεί, ότι το κόμμα δεν κατέβηκε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Στον αντίποδα, το κόμμα "Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος Π.Α.Ε.Κ.Ε." με επικεφαλής τον μεμονωμένο υποψήφιο Μιλτιάδη Τζαλαζίδη έλαβε 1 ψήφο. Προφανώς, μόνο ο ίδιος ψήφισε το κόμμα του.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι στις εκλογές του Μαΐου είχε λάβει 299 ψήφους.
Ποιος είναι ο Μιλτιάδης Τσαλαζίδης
Ο 83χρονος "ηγέτης" και μοναδικός υποψήφιος του Π.Α.Ε.Κ.Ε., είχε δηλώσει ότι διαθέτει μια έκταση 30.000 στρεμμάτων στα Γρεβενά, στη θέση "Μουσταφά", "η οποία είναι ιδιοκτησία του κόμματος και υπόσχεται ότι θα την μοιράσει στο λαό".
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ του κ. Στεφανόπουλου, στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και το 2004 συνέπραξε με το ΔΗΚΚΙ. Στη συνέχεια κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με το δικό του κόμμα και φέτος συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία για 9η φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου