Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ζυγίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Αμυρά

 
Έντονος προβληματισμός για την στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί απέναντι στην «μαύρη προπαγάνδα» της ΝΔ επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον ολισθηρό δρόμο της λάσπης της Συγγρού», ήδη η Κουμουνδούρου έχει υποχρεωθεί σε δημοσιοποίηση τεσσάρων ανακοινώσεων για το θέμα Αμυρά και τα στελέχη της σε δεκάδες διευκρινιστικές απαντήσεις στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, στελέχη της Κουμουνδούρου συμφωνούν στο ότι η «μαύρη προπαγάνδα» της ΝΔ αποτελεί σημάδι του πανικού που διακατέχει την Συγγρού λίγες ημέρες πριν της εκλογές αλλά και του ελλείμματος ήθους που χαρακτηρίζει τους στενούς συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά. Διαφωνούν όμως ως προς την αντίδραση που πρέπει να υιοθετήσουν. Η στρατηγική της ηγεσίας του κόμματος την οποία ακολουθούν και τα περισσότερα στελέχη επιχειρεί να επαναφέρει την δημόσια συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας και του μνημονίου. Στην Κουμουνδούρου άλλωστε εκτιμούν ότι βασικός σπονδυλωτός στόχος του επιτελείου του κ. Σαμαρά είναι να «δημιουργήσουν ανύπαρκτα ζητήματα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και με τον τρόπο αυτό να οδηγηθούν στην κάλπη οι πολίτες δίχως τα προβλήματα του Μνημονίου».

Υπάρχουν όμως και ορισμένα στελέχη που υποστηρίζουν ότι η υπόθεση Αμυρά αποτελεί αρνητικό καταλύτη για το ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν από την ηγεσία του κόμματος να προχωρήσει σε ξεκάθαρη αποδοκιμασία της ουσία των απόψεων.

Υπο αυτά τα δεδομένα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τελική τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την σημερινή διακαναλική συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο.

Πάντως,  κ. Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο protothema.gr εξηγεί ότι «το γεγονός πως όλοι βάλλουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι πάμε καλά» και συμπληρώνει «η ΝΔ προτιμά να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για να αποφύγει την κρίσιμη αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα του Μνημονίου». Αναφορικά με την υπόθεση Αμυρά, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «στην ΝΔ επιλέγουν να χτυπήσουν μια καρικατούρα δήθεν απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να του φορτώσουν τις παλαβομάρες ενός ανθρώπου που δεν άνηκε και δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ΝΔ στον «ολισθηρό δρόμο της λάσπης» υποστηρίζει πως η Συγγρού «ανακαλύπτει θέματα που δεν υπάρχουν για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από τα ζητήματα του Μνημονίου» και εκτιμά ότι «η τακτική μπορεί να συσπειρώνει τον κόσμο της ΝΔ, δεν είμαι όμως τόσο σίγουρος ότι ισχύει το ίδιο και για τους κεντρώους ψηφοφόρους… η κοινή γνώμη δεν επηρεάζεται από την μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ».

Ο υπεύθυνος της διαφημιστικής καμπάνιας του κόμματος κ. Τάσος Κορωνάκης σημειώνει ότι «για εμάς η προεκλογική αντιπαράθεση δεν γίνεται με λάσπη και ψεύδη. Δεν θα ακολουθήσουμε την ΝΔ» ενώ καταγγέλλει και τα προεκλογικά σποτ της Συγγρού λέγοντας πως «είναι ντροπή να χρησιμοποιούν το βλέμμα της αγωνίας των παιδιών.

Στο συγκεκριμένο σποτ της ΝΔ έχουν αντικαταστήσει τους πραγματικούς διαλόγους. Κανονικά το παιδί θα έπρεπε να ρωτά γιατί ο μπαμπάς τους δεν έχει δουλειά, γιατί δεν έχουν να φαν στο διάλλειμα, γιατί ο θείος τους αυτοκτόνησε γιατί δεν έχουν βιβλία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου