Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ν. Δάβαρης: "Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση..."


"Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση...", επισημαίνει ο 24χρονος Νίκος Δάβαρης, ο φοιτητής Κτηνιατρικής που καταδίωξε, πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι του στην Παιανία ένα από τους δύο διαρρήκτες που προσπάθησαν να τον κλέψουν.


Από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Νίκος Δάβαρης απευθύνει έκκληση σε όλους να αντιληφθούν ότι η αυτοδικία δεν είναι λύση. "Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!!", τονίζει ο νεαρός φοιτητής.
"Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και πάλι...", γράφει ο Νίκος Δάβαρης στο Facebook.
Τι μηνύματα δέχεται στο Facebook
"Μπράβο Νίκο έχεις ψυχή μέσα σου, πράγμα πολύ σπάνιο για τις μέρες μας. Τώρα θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι την τελική απόφαση που δίκαια θα είναι και αθωωτική", γράφει κάποιος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
"Νικολάκη είμαστε μαζί σου φιλαράκι, είσαι άξιος και προστάτευσες την οικογένειά σου αντρίκια", σημειώνει ένας άλλος πολίτης.
"Όλοι μας λοιπόν οφείλουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Νίκο και τους ανθρώπους που βίωσαν το γεγονός αυτό. Προπάντων δε να μην κρίνουμε κανένα σφάλμα και καμία κακιά στιγμή", επισημαίνει κάποιος άλλος στην σελίδα του Νίκου Δάβαρη στο Facebook. "Φίλε το ίδιο θα έκαν κι εγώ... Υπομονή και κουράγιο!", είναι ένα άλλο μήνυμα.
Ζούσε με τον φόβο μιας νέας επίθεσης
Οσοι γνωρίζουν τα μέλη της οικογένειας Δάβαρη κάνουν λόγο για ανθρώπους εργατικούς που παλεύουν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Υστερα από χρόνια εντατικής δουλειάς κατάφεραν να στήσουν ένα μοντέρνο εστιατόριο στην πλατεία της Παιανίας και μια πιτσαρία στον Γέρακα. Σε αυτό το νέο επαγγελματικό τοπίο ο 24χρονος Νίκος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς προσπαθεί να συνδυάσει τις σπουδές του στην Κτηνιατρική με την απασχόληση στην επιχείρηση του πατέρα του. Το όνειρό του, βέβαια, είναι μόλις πάρει το πτυχίο του να χαράξει τη δική του πορεία στην επιστήμη την οποία σπούδασε και να ασχοληθεί με τα ζώα που τόσο αγαπά.
Τους δύο τελευταίους μήνες, όμως, ήταν κάπως αγχωμένος. Μια απρόσμενη «επίσκεψη» που δέχτηκε στο σπίτι του από αλλοδαπούς κακοποιούς ήταν η αιτία που το μυαλό του Νίκου είχε κολλήσει στην ιδέα ότι κινδυνεύει η οικογένειά του. Ισως όχι άδικα ύστερα από όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, ένα σκηνικό που επαναλαμβανόταν για τρίτη φορά, αφού και πριν από έναν χρόνο η οικία της οικογένειας Δάβαρη είχε μπει στο στόχαστρο αδίστακτων ληστών.
Ο Νίκος είχε ένα κακό προαίσθημα, όπως τουλάχιστον λένε αυτοί που τον ξέρουν. Φοβόταν ότι κάποιο βράδυ θα χτύπαγε ο συναγερμός από μια ακόμη εισβολή. Αυτός ο φόβος τον έκανε να έχει στο δωμάτιό του την καραμπίνα που χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε για κυνήγι - ένα από τα αγαπημένα του χόμπι. Μόνο που ο συναγερμός όντως χτύπησε, και αυτή τη φορά η καραμπίνα δεν θα στρεφόταν εναντίον θηράματος αλλά ενός κακοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου