Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτόνομη κάθοδος ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές


Η αυτόνομη κάθοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματεία του κόμματος με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με το διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων" και έτσι δόθηκε οριστικό τέλος στα σενάρια περί συσπείρωσης δεξιού μετώπου ενόψει εκλογών.
Αν και δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά, είναι προφανές ότι η ανακοίνωση στρέφεται κατά των πρώην υποψηφίων βουλευτών του ΛΑΟΣ, κ. Κωνσταντίνου Μακρυνόρη και Ιωάννη Κοτσίρη, που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ζήτησε να συναινέσει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην πρόσκληση της ΝΔ για ενιαίο μέτωπο της Κεντροδεξιάς, και τόνισε ότι εάν δεν συμβεί αυτό τότε ο ίδιος θα πράξει κατά συνείδηση.
Ο ίδιος μάλιστα κατά την σημερινή συνεδρίαση, αποχώρησε λίγο πριν δοθεί τέλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θανάσης Πλεύρηςφέρεται να είναι έτοιμος να προσχωρήσει στη ΝΔ.
Την ίδια ώρα όμως, με δήλωση που διανέμει το γραφείο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. ο πατέρας του πρώην βουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης, καταδικάζει όσους φύγουν από το κόμμα.
Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πλεύρης τάσσεται με δήλωσή του στο πλευρό του Γ. Καρατζαφέρη, και καλεί τους πολιτικούς του φίλους να πράξουν το ίδιο, για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού, όπως υποστηρίζει.
"Απεριφράστως καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από το ΛΑ.Ο.Σ." καταλήγει ο Κ. Πλεύρης.

πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου