Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ιταλία: Πεντάχρονη σώθηκε από το σεισμό... από λάθος τηλεφώνημα




 

 
Ένα κοριτσάκι πέντε ετών, μπόρεσε να ανασυρθεί ζωντάνο από τα συντρίμμια, χάρη στην κινητοποίηση Ιταλού γιατρού που ζει στην Νέα Υόρκη.

Η ιστορία συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία και δείχνει πόσο σωτήρια μπορεί να είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, η χρήση των νέων τεχνολογιών Η πεντάχρονη Βιττόρια έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του φονικού σεισμού που χτύπησε, στις τέσσερις και τέσσερα λεπτά το πρωί, την περιοχή της Εμίλια Ρομάνια.

Η μητέρα της, κατέφερε να βγει από το σπίτι και άρχισε να τηλεφωνεί σε όλους τους αριθμούς παροχής πρώτων βοηθειών της περιοχής με σημείο αναφοράς την κωμόπολη Φινάλε Εμίλια.Οι τηλεφωνικές συνδέσεις, όμως, ήταν εκτός λειτουργίας.Τότε, απελπισμένη, προσπάθησε να μιλήσει στην καλύτερή της φίλη.

Έκανε λάθος, όμως, τον τελευταίο αριθμό και της απάντησε ένας άγνωστος Ηταν ένας Ιταλός γιατρός που ζει στην Νέα Υόρκη.

Αφού άκουσε την έκκληση σε βοήθεια και κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη, ο γιατρός αυτός, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάλεσε αμέσως, με το κινητό του, την διεύθυνση αστυνομίας της Ρώμης.
Με την σειρά τους οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους πυροσβέστες της πόλης Μόντενα και ένα όχημά τους κατευθύνθηκε αυτοστιγμεί στο χωριό Όμπιτσι, για να μπορέσουν να σώσουν την μικρή Βιττόρια.

«Τουλάχιστον το μισό σπίτι είχε γκρεμισθεί, από την κρεβατοκάμαρα της μικρής είχε μείνει όρθιος μόνο ένας τοίχος.
Είδαμε όμως ότι εξείχε το κεφάλι της. Καταφέραμε να την απεγκλωβίσουμε, έστω και αν γίνονταν συνεχείς μετασεισμοί», διηγήθηκε ο πυροσβέστης Ματτέο Μολεζίνι.

Η επιχείρηση διάσωσης, διήρκεσε μισή ώρα, σε συνεργασία με τους άνδρες και τις γυναίκες της πολιτικής προστασίας.
Το αίσιο τέλος της, οφείλεται σε ένα «λάθος τηλεφώνημα», όπως και στα γρήγορα αντανακλαστικά ενός Ιταλού, «μετανάστη» επιστήμονα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου