Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Ο ενθουσιασμός κέρδισε την εμπειρία>>


«Ο ενθουσιασμός κέρδισε την εμπειρία» 
Η ενέργεια, το κίνητρο και ο ενθουσιασμός που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά του τελικού της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν τα στοιχεία που έδωσαν το τρόπαιο στους Πειραιώτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός κέρδισαν την εμπειρία», τόνισε ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για

- για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό

«Ήταν σίγουρα ένα απίστευτο παιχνίδι με αυτή την αλλαγή του σκορ που υπήρξε. Ήταν απίστευτες οι στιγμές που ζήσαμε χθες όλοι μαζί».

- για τα χαρτόνια και τα μηνύματά του που έγραφε στα αυτά πριν αρχίσει το χθεσινό παιχνίδι

«Υπάρχει ένα προπονητικό επιτελείο, το οποίο φροντίζουμε να υπάρχει η πληροφορία και το κίνητρο που χρειαζόμαστε κάθε φορά. Πρόκειται κάποιες σημειώσεις που είχαν απλά μηνύματα που σκοπό είχαν να τονίσουν την ταυτότητα της ομάδας. Είχαμε σημειώσει τη διαδρομή της ομάδας όλο αυτό το διάστημα που είμαστε μαζί και πόσα παιχνίδια έχουμε δώσει. Τονίζαμε ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει για να φτάσουμε ως στον τελικό. Καμία φορά όταν βρίσκεσαι παραμονή μίας τέτοιας στιγμής ψάχνει μία ακόμη πιο σημαντική στιγμή. Όταν συνειδητοποιείς τη διαδρομή, δεν σκέφτεσαι που είσαι. Απλώς θυμάσαι τη διαδρομή ή το ταξίδι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

- όταν η διαφορά ήταν στους -19 βαθμούς

«Όταν δίνει έναν τέτοιον αγώνα δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα. Τα ομαδικά σπορ μπορούμε να παρομοιάσουμε με τη ζωή. Είδαμε ότι η πίστη και η επιμονή μπορεί να φέρει τέτοια αποτελέσματα».

- το που οφείλεται αυτή η επιτυχία

«Έχουμε πει πολλές φορές πως για να γίνουν τέτοιες ανατροπές χρειάζεται πολλή τύχη και πολύ θάρρος. Στα τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης η ομάδα έδειξε ότι στο τέλος ενός αγώνας είναι πολύ δυνατή. Από τις εξετάσεις και τα τεστ είχε φανεί ότι είμαστε πολύ καλά και η ομάδα μπορεί να παίζει σαράντα λεπτά, φορτσάροντας στο τέλος. Αυτό το πράγμα μάς έδινε ένα αβαντάζ ενεργειακό και ένα όπλο απέναντι στην εμπειρία. Χθες και η απειρία του 90% της ομάδας ήταν εμφανής, αφού κάναμε πολλά λάθη και τρώγαμε καλάθια τις 7 στις 10 φορές. Ωστόσο, η φυσική κατάσταση και το κίνητρο αντιστάθμισε τη μεγάλη εμπειρία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός κέρδισε την εμπειρία».

- το μήνυμά του στους φίλους του μπάσκετ για τα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων εν όψει των τελικών της Α1

«Δεν μετράει τι θα πω εγώ. Σαν άνθρωπος πιστεύω ότι όταν στη χώρα μας δίνεται μία μάχη να έχουμε αρχές και κανόνες. Όταν οι Αρχές θέλουν, τότε οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα. Αυτά τα επεισόδια γίνονται από μερίδα του κόσμου που εκτονώνονται στα αθλήματα. Οι αθλητικές Αρχές της χώρας χρειάζεται να προσπαθήσουν να γίνουν με κανόνες τα παιχνίδια και να τα απολαύσουν οι υγιείς φίλαθλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου